ServicesSoftware & Hardware

Software & Hardware

U wil graag uw betrouwbaarheid verhogen en de kosten verlagen, maar u hebt zelf geen of niet genoeg hardware voor de jaarlijkse integrale of cyclische inventarisaties. In dat geval is soft- en hardware van StockTrace de oplossing. U kan kiezen om eenmalig zelf hardware aan te schaffen, of gebruik te maken van beschikbare scanners en tablets van StockTrace voor de specifieke projecten. Daarbij kan u kiezen zelf het transport van en naar de tellingen te regelen. Echter kunnen wij ook zorgen dat de hardware op tijd bij de vestiging aanwezig is en weer verstuurd wordt. Afhankelijk van uw logistieke dekking per land of in meerdere landen kan een keuze gemaakt worden. Zo kan u genoeg scanners ontvangen voor de piekmomenten, maar hoeft u deze niet zelf voor het hele jaar aan te schaffen.

Meer informatie

Eerste stap

StockTrace werkt, het belangrijkste bij deze oplossing is het bepalen hoe StockTrace moet werken en wat de logistieke planning is. Voordat we starten met tellen bepalen we samen de werkwijze. Uw wensen en onze ervaring helpen StockTrace optimaal te gebruiken voor efficiency en betrouwbaarheid. Nadat de werkwijze bekend is bepalen we hoe de hardware op de juiste plekken op de juiste momenten komt. Zo kan uw inventarisatie alleen maar goed gaan.

Hoe werkt het?

 1. U geeft de planning en de benodigde hardware door of wij ondersteunen bij het maken van de planning
 2. Vervolgens wordt een logistieke planning gemaakt, hierin komt te staan waar welke hardware wanneer moet zijn en hoe die daar komt. Transport kan door ons geregeld worden of door de klant.
 3. StockTrace wordt aangepast naar de gewenste tel en controleprocedure. Tevens worden de rapportages ingesteld en de informatie-uitwisseling bepaald met uw systemen.
 4. De hardware komt voor de telling binnen (afhankelijk van het moment van de telling is dit 1 of 2 dagen).
 5. U logt in op onze voorraadinventarisatie software. Wat al wel of niet bekend is bij een gebruiker en een te tellen vestiging kan vooraf bepaald worden.
 6. De software loodst u vervolgens door de stappen voor de voorbereiding heen. Dit is een eenvoudig proces, geschikt voor mensen die dit slechts 1 keer per jaar doen. Bij vaker gebruik kunnen stappen overgeslagen worden.
 7. De telling start. Het hoofdkantoor kan ten alle tijden de voortgang en de resultaten zien. Op de achtergrond kijken wij mee indien support nodig is.
 8. Het systeem vertelt u welke stappen benodigd zijn om de inventarisatie goed af te ronden. Zo markeert het systeem locaties om te controleren op basis van hoge waarde of aantallen of omdat er merkwaardige tellingen hebben plaatsgevonden.
 9. Zodra alle stappen die samen bepaald zijn en door StockTrace afgedwongen worden afgerond zijn, is de telling klaar.
 10. Met één druk op de knop hebt u uw rapportages en is de voorraad geüpdatet.
 11. U verzamelt de hardware weer en maakt deze gereed voor het transport naar de volgende inventarisatie.